Ένα ακόμη δύσκολο τεχνικά και λειτουργικά έργο κατασκεύασε η εταιρεία μας σε δώμα πολυκατοικίας στο Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα, μας ζητήθηκε η μετατροπή σε κατοικία μίας κλειστής, νομίμως στεγασμένης πέργκολας, επιφάνειας περίπου 85τμ.

Στο εν λόγω κτίσμα οι απαιτήσεις για μία καλαίσθητη και λειτουργική κατοικία ήταν αυξημένες, αλλά το αρχικό ζητούμενο ήταν η κατασκευή της νέας περιμετρικής τοιχοποιίας με άριστη συμπεριφορά στατικότητας, υδατοστεγανότητας, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, σε συνδυασμό με το περιορισμένο χρονοδιάγραμμα. Ως εκ τούτου επιλέχθηκε η λύση του ελαφρού τοιχώματος με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Εσωτερική επένδυση γυψοσανίδας.
  • Εξωτερική επένδυση ινοσανίδας, οπλισμένης με υαλόπλεγμα και επιχρισμένης σε ολόκληρη την επιφάνειά της.
  • Ενισχυμένος σιδηρός γαλβανισμένος σκελετός πλάτους 10εκ.
  • Τοποθέτηση στο διάκενο του χωρίσματος αφενός θερμομονωτικής εξηλασμένης πολυστερίνης, αφετέρου ηχομονωτικού ορυκτοβάμβακα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον προσανατολισμό της κατοικίας ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα με μεγάλες τζαμαρίες, με υψηλά ενεργειακά χαρακτηριστικά και πολλαπλό περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος.

Το αισθητικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες επιλογές των υλικών (πλακάκι, πόρτα, ντουλάπα, κουζίνα, φωτιστικό), τους ειδικούς κρυφούς φωτισμούς και τους χρωματισμούς των τοίχων και των εμφανών ξύλινων οροφών.

Ο κλιματισμός των χώρων επιτυγχάνεται με ενεργειακό τζάκι αέρα και δίκτυο αεραγωγών, σόμπα WC καθώς και υψηλής ενεργειακής κλάσης κλιματιστικά μηχανήματα.

Όπως σε όλες τις κατοικίες που κατασκευάζουμε οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι άρτιες τεχνικά και πλήρεις, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο σπίτι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τεχνική Εταιρεία Κ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ – Ηράκλειο – Χατζάκης Κώστας – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός